Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Problemen i ungdomsidrotten har 150 lösningar

Många barn står ofrivilligt utan fritidsaktivitet och de flesta av dem bor i socialt utsatta områden. Socionomen Peter Lindqvist startade ett projekt för att få fler barn att bli aktiva på fritiden – och kom fram till 150 lösningar på segregationsproblemen.
– Vi kan göra något åt det, det är inte ”rocket science”. Det finns massor av saker man kan göra på ett ganska enkelt sätt för att förbättra ungas möjligheter till en aktiv fritid, säger Peter Lindqvist.

”Det finns massor av saker man kan göra på ett ganska enkelt sätt för att förbättra ungas möjligheter till en aktiv fritid”, säger Peter Lindqvist.Bild: Ørn E. Borgen
När Peter Lindqvist jobbade som barnhandläggare på Helsingborg stad hjälpte han nyanlända att börja med fritidsaktiviteter. Men när man sedan följde upp arbetet var det väldigt få av barnen som fortfarande var aktiva. På sitt nya jobb på biståndsorganisationen IM fick han fria tyglar att utveckla ett projekt för att hjälpa nyanlända att få en meningsfull fritid, och valde då att ta vid där han slutade.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen