Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Shora Esmailian: Böckerna som är ett vaccin mot misogyni

När den liberala sexualpolitiken är under attack är det viktigt att unga lär sig om intimitet och integritet. Shora Esmailian läser några böcker som tar upp frågor som rör underlivet, puberteten och känslorna som bultar i en ung kropp.

Ellen Støkken Dahl och Nina Brochmann har gjort succé med boken ”Gleden med skjeden” (”Underbara underliv” på svenska) i hemlandet Norge. Deras nya bok heter ”Boken för dig som är tjej”.Bild: Anne Valeur
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Landvinningarna efter årtionden av liberal sexualpolitik och sexualupplysning kan aldrig tas för givna. I Europa är de under attack från extremhögern. Spanska Vox påstod nyligen att kvinnoorganisationer slösar statliga pengar på att ”kartlägga klitoris” – ett skäl, enligt partiet, att stoppa allt statligt stöd till bekämpningen av mäns våld mot kvinnor. Den polska högerregeringen bedriver som bekant krig mot kvinnors rätt till sin egen kropp.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen