Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”När jag lämnar vill jag inte bara bli känd som polisen bakom tiggeriförbudet”

Fem år efter att tjänsten inrättades går Vellinges och Svedalas kommunpoliser Jörgen Sjåstad och Janne Nilsson i pension. År som präglats av flyktingvågen, resursbrist, kampen mot narkotikan – och ett tiggeriförbud. Men också av fina samarbeten – och möten med människor från alla samhällsskikt.
– Jag har gjort så mycket annat i mitt liv än tiggeriförbudet, säger Jörgen Sjåstad.

Nu har kommunpoliserna Jörgen Sjåstad och Janne Nilsson gjort sin sista gemensamma arbetsdag i Vellinges polishus. ”Rollen som kommunpolis var jättetydlig från början, men det som klyddat till det är att vi har gjort andra saker också. Vi har haft stor frihet i arbetet. Det har varit det positiva, att själv få fundera och bestämma, säger Jörgen Sjåstad.Bild: Emil Langvad
2015 genomförde polisen en omfattande omorganisation och införde samtidigt den nya tjänsten kommunpolis. Vid den tidpunkten hade Jörgen Sjåstad i många år arbetat som biträdande chef för området Söderslätt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen