Annons

Annons

Matprofiler mitt i Skåne

Bränneriets gård – makarna sätter säsongens grödor i centrum

Hon gick från Montessoripedagog till trädgårdsmästare, mathantverkare och kock. Numera odlar Margitha Nilsson och maken Anders ekologiska grönsaker och bär på 8 000 kvadratmeter utanför Eslöv. I somras vallfärdade hemestrarna till Bränneriets gårdsbutik och kafé.

”Vi jobbar efter vad som är i säsong och använder inga tillsatser – bara äkta vara”, säger Margitha Nilsson som driver Bränneriets gård tillsammans med maken Anders Nilsson.

Bild: Ingemar D Kristiansen

Annons

Fermenterad chilisås, örtsalt, hallonmarmelad och rönnbärsdricka – hyllorna i det gamla brännvinsbränneriet är fyllda till brädden med noggrant uppmärkta burkar och flaskor. På odlingarna utanför vajar grönkålen sakta i vinden.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy