Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högt upp i det blå öppnar sig ett okänt rum

Både välkänt och hemligt. Vattentornet är ett av Kävlinges mest kända landmärken. Samtidigt är det stängt, låst med trippla lås, övervakat och bakom skyddshägn – så att ingen obehörig kommer in i. Tidningen besökte ett av ortens mest stängda rum. Och möttes av ett smärre träningspass och fantastiskt utsikt!

En 36 meter hög spiraltrappa måste forceras för att komma in i ett av Kävlinges mest stängda rum. En trappa som kan ge både svindel, karusellyrsel och andfåddhet berättar vår guide.Bild: Hussein E-lalawi
Det är inte bara ett av Kävlinges mest stängda rum. Det är förmodligen också ett av de mest otillgängliga. Eller vad sägs om 189 trappsteg i ett 36 meter högt torn som måste bestigas först. För någon hiss finns inte. En handskriven text på väggen vid trappans början förkunnar "189 steg. Känns som 500".

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen