Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stora problem med raketer under natten

Under natten till tisdag fick polisen in 42 fyrverkerirelaterade larm från platser runt om i Skåne. Ett fåtal av dem har lett till anmälan.
– Vi ser det över hela regionen nu när det närmar sig nyår, säger Katarina Rusin, presstalesperson på Polisregion Syd.

Polisen fick ta mot samtal från allmänhet som blev störda och inte fick sova. Framförallt mellan klockan 22 och 01 natten till tisdag.
– En del åker omkring i bilar och skjuter iväg raketer. Vi har uppgifter om att en del skjutit raketer mot hus och människor. Lyckligtvis har ingen skadats och det har inte börjat brinna någonstans, säger vakthavande befäl Jerker Olsson.
Varken personskador eller skador på egendom har kommit till polisens kännedom.
– Det rör sig om samtal där människor reagerat på ljud från fyrverkerier eller reagerat på att ungdomar skjuter fyrverkerier på ett vårdslöst sätt, säger Katarina Rusin.
Ett fåtal av nattens 42 larm har slutat med en polisanmälan, däribland en händelse i Staffanstorp vid strax innan klockan 04.30. Polisen larmades till en bostad efter att föremål kastat in i trädgården och en smäll hörts.
– Det är inte helt klart vad som har briserat, men det verkar eventuellt vara pyroteknik, säger Katarina Rusin.
Polisen sökte igenom området, men hittade ingen misstänkt gärningsperson. En anmälan om ofredande har upprättats.
Gå till toppen