Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ann Lingebrandt: Kristina Lugn fick oss att förstå att vi inte är ensamma om vår ensamhet

Sällan har vi haft så stort behov av att skratta åt eländet som i fjol. Ann Lingebrandt ser SVT-dokumentären om Kristina Lugn och funderar på om vi övat oss tillräckligt i besvikelser.

Dokumentären ”Lugn bara Lugn” finns på SVT Play.Bild: Ulla Montan
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
“Hoppas på ett bättre 2021” hette det i nyårshälsningarna. Sällan har så många varit så ivriga att vända blad och skåla för en nystart. Även om förstås också nyårsfesten var inställd. Det är lätt hänt att stjälpa upp nästan ett helt års uppdämda förväntningar i glaset och begära att 2021 ska kompensera för hela det förra skitåret. Så mycket vi har att ta igen, så fort vaccinet tillåter det. Nu jäklar ska det resas, kramas, minglas, konsumeras livekultur och massfestas som om vi aldrig lärt oss stava till c-ordet! Hur mycket tålamod kommer vi att ha om det nya året inte lyckas leva upp till förhoppningarna? Har vi härdat oss i besvikelser vid det här laget?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen