Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera fall av bedrägerier mot äldre i Skåne

Tre äldre kvinnor i Lomma, Helsingborg och Landskrona blev på måndagskvällen lurade att lämna ifrån sig bankkort och smycken till okända gärningsmän.

Det första larmet kom in till polisen vid 18.39.
En kvinna i 85-årsåldern hade blivit uppringd av en man som påstod att någon hade tagit lån i kvinnans namn. Kvinnan lurades senare att lämna ifrån sig sitt bankkort, kod till bankkortet och smycken till en man som dök upp hos henne.
Klockan 20.07 fick polisen nästa bedrägerilarm, då från en kvinna i 90-årsåldern boende i Helsingborg. Hon hade lämnat ifrån sig sina bankkort och koden till dessa till två okända män. Männen påstod att kvinnans anhöriga sagt att det var ok att lämna ut korten.
Några minuter senare, vid 20.11, blev en kvinna i 85-årsåldern i Landskrona utsatt för ett liknande bedrägeri och lämnade ifrån sig sitt bankkort och kod till flera okända personer som dök upp vid hennes bostad.
I samtliga fall lyckades bedragarna ta ut pengar från kvinnornas bankkort.
– Vi är på plats i samtliga ärenden och samlar in uppgifter kring bland annat signalement, så gott det går, och övriga omständigheter, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Kan det röra sig om samma bedragare?
– Vi får självklart titta på det. Den gemensam nämnaren är att det är tre äldre kvinnor som drabbats, och ser man det geografiskt kan det mycket väl vara samma personer, men det får vi titta på i ett senare skede.
Gå till toppen