Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vietnamesiska Noi's sålt – nya ägarna satsar bredare

Det vietnamesiska streetfoodstället Noi's på Friisgatan är sålt och går nu in i en andra fas med nya ägare som satsar på en bredare meny.

Noi's.Bild: Jonas Gillberg
Sommaren 2012 drog Kim Wang igång det vietnamesiska streetfood-stället Noi’s på Friisgatan i Malmö. Innan hade hon tillsammans med sina systrar drivit restaurangen Mikai i Lund, men nu blev det Malmöborna som fick ta del av hennes sommarrullar, risnudelsallader, bahn mi-baguetter och annan vietnamesisk streetfood.
Fast i slutet på november stängde Noi’s för renovering. Sanningen var dock att Kim Wang sålt verksamheten.
– Funderingar på att sälja kom egentligen förra året eftersom jag kände mig ständigt stressad och var helt utmattad varje dag efter jobbet. Men eftersom jag älskade det jag gjorde och kunderna på Noi's så har det ändå varit en drivkraft att fortsätta att jobba, berättar Kim Wang för Dygnet Runt.
Men när pandemin slog till mot Malmö fick utmattningen och stressen sällskap av ekonomisk oro. Samtidigt fick hon en förfrågan om att sälja restaurangen, vilket hon tackade ja till.
De nya ägarna heter Khanh Nguyen och Linh Nguyen och åtminstone den senare har tidigare drivit Asia Express i Lund tidigare. De ska inte förväxlas med de som driver Nguyen Sandwiches ett stenkast från Noi's. De nya ägarna tar över bolagsnamnet och en av de anställda jobbar kvar för att recept och rätter ska kunna leva vidare.
– Det är med stort vemod jag lämnar min lilla restaurang. Många av kunderna har blivit mina privata vänner och jag har många fina minnen. Men allt gott har ett slut och jag känner att det är dags att gå vidare. Man ska sluta när man är på topp sägs det. Nu hoppas jag att de nya ägarna kommer att vårda varumärket och driva Noi’s i samma anda, säger Kim Wang.
Lördagen den 2 januari öppnade nya Noi's och då med en meny som även innehåller ramensoppor, gyoza, bao, pankofriterad kyckling och friterad anka.
Gå till toppen