Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

40 testade positivt i Premier League

Totalt 40 spelare och ledare i fotbollsligan Premier League testade positivt för covid-19 den föregående veckan. Det är den högsta noteringen sedan matcherna återupptogs i somras.

Fotbollsmålen rengörs, men smittan sprids i Premier League ändå. Arkivbild.Bild: Alastair Grant/AP/TT
Storbritannien är hårt drabbat av covid-19 och Premier League är inget undantag. Men siffran på 40 är hög, då den tidigare högstanoteringen var 18 positiva fall på 1 479 testade personer under julveckan 21-27 december.
Den senaste veckan gjorde ligan testerna i två omgångar i stället för en och totalt genomfördes 2 295 tester mellan 28 december och 3 januari.
Siffrorna kommer samtidigt som resten England har gått in i en ny nedstängning, med hårdare restriktioner för att stoppa smittspridningen, fram till i mitten av februari. Men till skillnad från hur det var i våras kommer elitidrotten att fortsätta – bland annat de professionella fotbollsligorna.
”Med ett lågt antal positiva test i den överväldigande majoriteten av klubbar har ligan fortsatt tillit för att de regler som finns för covid-19, med regeringens fulla stöd, möjliggör att matcherna kan spelas som planerat”, skriver Premier League på sin hemsida.
Den som testar positivt sätts i ensam karantän i tio dagar, enligt ligans regler.
Under den föregående veckan fick tre Premier League-matcher skjutas upp på grund av smittspridning och flera klubbar har tagit sina spelare i örat för att ha brutit mot reglerna. Tottenham har inlett en intern utredning efter att tre av klubbens spelare gick på julfest med en West Ham-spelare. Manchester Citys vänsterback Benjamin Mendy är också under lupp efter att ha arrangerat en nyårsfest i hemmet.
Gå till toppen