Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ännu ett barnomsorgsbolag stoppas – två år efter att Malmö stad upptäckte bidragsfusk

Ännu ett barnomsorgsbolag misstänks ha fuskat sig till bidrag av Malmö stad. Bolaget har fått ersättning för barn som aldrig har gått i verksamheten – till och med för barn som inte ens finns i Sverige. Redan för två år sedan slog kommunen fast att det rörde sig om bidragsfusk, kan Sydsvenskan avslöja. Bidragsmiljonerna har ändå fortsatt in i bolaget.

Redan 2018 konfronterar en chef på förskoleförvaltningen ägaren till ett barnomsorgsbolag i Malmö angående bidragsfusk. Två år senare, i november 2020, stryper kommunen bidragen till bolaget.Bild: Hussein El-Alawi
Den 9 september 2020 ringer det i en kvinnas telefon. Det är en utredare från förskoleförvaltningen i Malmö som undrar om hon är nöjd med familjedaghemmet som drivs av Imse bimse barnomsorg på Rosengård.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen