Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högstadieelever hjälper Chalmersforskare att hitta ny kunskap om stjärnor

Tillsammans med forskare vid Chalmers i Göteborg undersöker elever på Spångholmsskolan i Bara hur en stjärna bildas. Med hjälp av teleskopbilder studerar de molekylmoln och protostjärnor – och arbetet har väckt tankar om en framtid som forskare.
– Vi vet så lite, och allt vi inte vet är intressant, säger Theo Amasalidis i årskurs åtta.

David Wihlborg, Astrid Clausson, Josefine Torudd och Theo Amasalidis på Spångholmsskolan i Bara deltar i ett forskningsprojekt om rymden tillsammans med forskare vid Chalmer i Göteborg.Bild: Tom Wall
Eleverna i klass 8B och 8C deltar i forskningsprojektet om rymden tillsammans med elever från ytterligare ett tjugotal skolor runtom i Sverige. De hjälper astronomerna Giuliana Cosentino, Rubén Fedriani och professor Jonathan Tan från institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen