Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF förlänger med trotjänaren: ”Väldigt fina ledaregenskaper”

Jonnie Fedel förlänger sitt kontrakt till 2023.Bild: LUDVIG THUNMAN
Målvaktstränaren Jonnie Fedel förlänger sitt kontrakt med Malmö FF fram till och med 2023.
– Jag trivs jättebra med det jobbet jag gör och så länge jag ser att mina målvakter utvecklas så känner jag mig inspirerad till att fortsätta. Under förra året fick jag också möjligheten att utvecklas genom att få ett större ansvar över våra defensiva fasta situationer, säger han på klubbens sajt.
Jonnie Fedel har en lång historia med Malmö FF som både spelare och ledare och sedan 2007 är han klubbens målvaktstränare.
När Janne Möller lade handskarna på hyllan tog Jonnie Fedel över posten som målvakt. Sammanlagt spelade han 588 matcher i MFF-tröjan. Så sent som i december blev han svensk mästare med Malmö FF för sjätte gången.
Daniel Andersson, sportchef:
– Jonnie har väldigt fina ledaregenskaper och våra målvakter uppskattar honom enormt, titta bara på hur de presterar. Han är en viktig del i ledarstaben med sin kompetens, sin personlighet och erfarenhet som varit med och bidragit till många av våra framgångar de senaste åren. Jonnie Fedel har varit här länge och han vet hur det är att vara i Malmö FF. Vi är aldrig nöjda och det är aldrig Jonnie heller, han strävar alltid efter att göra saker och ting bättre.
På tisdagen blev det också klart att Malmö FF förlänger kontraktet med målvaktstalangen Mathias Nilsson, 21, till och med 2022.
– Det känns väldigt bra och det är skönt att få allt klart. Malmö FF betyder mycket för mig och det är klubben som gjort mig till den jag är idag, säger han.
Daniel Andersson:
– Mathias tar hela tiden steg i sin utveckling och besitter en stor potential. Vi hade hoppats att han skulle få mer speltid i Lund, men med tanke på Johans skada fick han vara hos oss större delen av säsongen. Han är en stor talang och en spelare vi tror på både nu och i framtiden.
Gå till toppen