Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grundskolor erbjuder lunch för 1100 gymnasieelever

När gymnasieskolorna gick över till distansundervisning i slutet av höstterminen fick gymnasisterna i Lomma kommun själva ordna sin lunch.
När vårterminen startar erbjuds de möjlighet att hämta mat på grundskolorna.

Så länge undervisningen sker på distans kan Lommas gymnasieelever hämta skollunch på olika grundskolor i kommunen.Bild: Hussein El-alawi
Hämtningen kan göras mellan klockan 11.30 och 12.30 på skoldagar, men maten måste beställas i förväg.
I december tog fler personer upp frågan om skollunchen på Lomma kommuns forum Lukas. Då var beskedet att eleverna själva fick ordna sin lunch.
Att erbjuda luncher för avhämtning på grundskolorna ansågs då inte möjligt.
– Pandemin gör att vi redan har ont om personal inom kostenheten. Det finns 1 100 gymnasieelever och personalen skulle aldrig hinna laga mat även till dem, sade Ann-Louise Raquette Berlin, rektor och verksamhetschef inom skolan, då.
Men när vårterminen nu börjar i januari erbjuds alltså det som inte gick att ordna i december.
– Vi har löst det genom att elever som vill hämta mat föranmäler detta. Det gör att vi kan planera och förbereda på ett annat sätt. I december hade vi dessutom fler sjuka i personalen. Men nu tror vi att det ska fungera, säger Ann-Louise Raquette Berlin.
Förhandsbeställningen görs via kommunens hemsida senast på torsdagen i veckan innan maten ska hämtas. Beställd mat kan avbeställas förutsatt att det sker senast två dagar i förväg.
Gå till toppen