Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jesper Larsson lämnar vd-posten på Kulturhuset Stadsteatern

En av Malmös främsta kulturmakthavare de senaste åren, Jesper Larsson, lämnar nu jobbet som vd på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. På torsdagen informerade han personalen.

Jesper Larsson utanför Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.Bild: Matilda Rahm
Maj 2019 stod det klart att Jesper Larsson lämnade arbetet som vd för Malmö Live konserthus för att istället bli vd för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm efter Benny Fredriksson. Då kallade Jesper Larsson tjänsten för ”ett drömjobb”.
Men ett och ett halvt år senare ger han upp drömjobbet.
”Idag har jag meddelat alla medarbetare på Kulturhuset Stadsteatern att jag lämnar mitt uppdrag som vd i nästa vecka. Det var ett tungt beslut men nödvändigt då jag känner att verksamheten behöver något annat än det jag levererar och, för bolagets bästa, lämnar jag plats för en annan kraft att ta vid”, skriver Jesper Larsson på sociala medier.
Kulturhuset Stadsteaterns styrelseordförande Kerstin Brunnberg konstaterar i ett pressmeddelande att de har haft ett mycket bra samarbete med Jesper Larsson.
”Jag har förståelse för det beslut han fattat och jag och styrelsen vill också tacka Jesper för allt det han bidragit med och allt det som gjorts under hans ledning”, säger Kerstin Brunnberg.
Strax innan jul stod det klart att den större omorganisation på Kulturhuset Stadsteatern, som skulle ha varit klar till årsskiftet, istället sköts upp och ska sjösättas i vår. Ny tillförordnad vd blir Malin Dahlberg som idag är vice vd och ekonomichef.
Jesper Larsson konstaterar i sitt inlägg i sociala medier att han är väldigt stolt över arbetet de gjort under pandemin. ”Att vi ställde om och tillverkade skyddsutrustning till vården i våras, att vi öppnade huset vid Sergels torg som planerat i tid och inom budget i september och att renoveringen av Stora scenen blivit klar inom kostnadsram samt att det ser ut som förra årets ekonomiska resultat landar på budget trots all inställd verksamhet.”
”Det är en sorg att jag inte får vara med och genomföra allt vi planerat när pandemin väl släpper men jag kommer såklart att följa och ta del av så mycket som möjligt”, skriver Jesper Larsson.
Jesper Larsson var i flera år en av Malmös främsta kulturmakthavare. Han inledde 1993 på Ensembleteatern och arbetade sedan på Malmö opera och musikteater och Det Kongelige Teater innan han 2007 blev teaterchef för Malmö stadsteater tillsammans med Petra Brylander. 2014 utsågs han till vd för Malmö Live konserthus.
Den 15 januari är Jesper Larssons sista arbetsdag som vd för Kulturhuset Stadsteatern.
Gå till toppen