Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö opera skjuter upp ”Så som i himmelen”

Den 5 februari skulle Kay Pollak-filmen ”Så som i himmelen” få musikalpremiär på Malmö opera. Men pandemin gör nu att satsningen skjuts upp ett helt år.

Bild: Peter Frennesson
Malmö opera lyckades i höstas sätta upp musikalen ”Funny girl” trots pandemin, men när restriktionerna skärptes i slutet av november innebar det att de sista föreställningarna ställdes in.
Sedan dess har Malmö opera arbetat med förhoppningen om att kunna livesända den kommande musikalsatsningen, ”Så som i himmelen”, men nu står det klart att de inte får rättigheter till detta från upphovsmännen. Resultatet blir att premiären den 5 februari nu skjuts ett helt år fram i tiden. Målet är att visa den under våren 2022.
Musikalen ”Så som i himmelen” bygger på Kay Pollaks film med samma namn och innehåller musik av Melodifestivalvinnaren Fredrik Kempe. En annan Melodifestivalveteran, Edward af Sillén, skulle ha regisserat musikalen där Fredrik Lycke skulle ha gjort huvudrollen.
Även Malmöoperans turnerande musikal ”Dead or alive”, som skulle haft premiär den 27 februari, röner samma öde och skjuts upp till 2022.
”Slutligen gör den nuvarande smittspridningen i samhället att det känns oansvarigt att samla alla de som behövs för att genomföra en fullskalig operaföreställning. Därför ställs också de två återstående föreställningarna av Falstaff in”, skriver Malmö opera i ett pressmeddelande.
Däremot hoppas man att vårens två andra stora föreställningar, ”Fallet Makropulos” och världspremiären av Philip Glass ”Circus Days and Nights” ska gå att genomföra.
Men Malmöoperan kommer faktiskt att genomföra en föreställning redan till helgen. Vinterkonserten med musik ur ”La traviata”, ”Glada änkan” och ”Läderlappen” kommer att livesändas från stora scenen. De anställda på Malmöoperan arbetar fortfarande hemifrån med undantag från de som är inblandade i just Vinterkonserten som sänds söndagen den 10 januari klockan 16.
Gå till toppen