Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

16-åring åtalas för olaga hot – slog sönder bilruta

Pojken, som är hemmahörande i Vellinge, åtalas för att ha krossat bilrutan och hotat att döda de två 17-åringar som satt i fordonet.

Händelsen inträffade i somras, då var den misstänkte 15 år. Två 17-åringar satt i en epa-traktor när den misstänkte kom fram och ville att de skulle flytta på fordonet. Sedan slog han sönder bilrutan. Enligt åtalet ska 16-åringen sagt att han skulle ”skada eller döda” de två om de någonsin vistades i Vellinge igen. De är hemmahörande i närliggande kommuner och uppger i polisförhör att de aldrig träffat den misstänkte tidigare.
Enligt åklagaren var hotet sådant att de ”kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin eller annans personliga säkerhet.”
16-åringen förnekar att han hotat någon. Han erkänner dock skadegörelsen på epa-traktorn som tillhörde en av 17-åringarna, som yrkar på skadestånd för den förstörda rutan. De båda målsägandena yrkar dessutom på skadestånd för förstörda kläder och kränkning, sammanlagt 17 541 kronor.
Gå till toppen