Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bakslag för Redhawks damsatsning: ”Tråkigt beslut”

Malmö Redhawks Jessica Campbell deppar efter missad straff i kvalet till SDHL mot Göteborg HC förra året.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Malmö Redhawks satsning på att nå högsta serien med damlaget har fått sig en knäck. Svenska ishockeyförbundet har beslutat att kvalet till SDHL ställs in denna säsong.
– Ett tråkigt men ändå ganska väntat beslut, säger damlagets huvudtränare Calle Wendt.
Även SM-slutspelen på juniornivå ställs in med hänvisning till den nedstängning av kommunala idrottshallar som regeringen införde den 18 december. Förbundet menar att den sportsliga rättvisan inte kan säkerställas. Få matcher har spelats och tiden är knapp ”i det fall något seriespel kan återupptas under våren över huvud taget", skriver förbundet i ett pressmeddelande.
Malmö Redhawks damer föll på mållinjen i kvalet till SDHL förra året och gjorde nu ett nytt försök att nå högsta serien. Laget låg väldigt bra till med fem raka segrar och 42–2 i målskillnad när seriespelet i Damettan södra pausades i oktober.
– Det kändes nästan jobbigare då, nu ser man mer hur stor smittspridningen är så det är bara att acceptera beslutet, säger Calle Wendt.
Det blir inte heller möjlighet till uppflyttning eller risk för nedflyttning på regional nivå i Skåne, vilket bland annat påverkar Panterns herrar i division 3.
Gå till toppen