Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Bengt Månsson

Bengt Månsson, Lund, har avlidit i en ålder av 88 år.

Bengt föddes i Kristianstad 1932, började 1942 i läroverket där och tog studenten 1950. Via folkskollärarexamen i Kristianstad och en fil. mag. i historia, statskunskap och nationalekonomi i Lund påbörjade han en framgångsrik lärarbana, huvudsakligen förlagd till Lerbäcksskolan i Lund, där han så småningom inriktade sig på specialpedagogik.
Han var elevernas vuxenvän och vuxenstöd och stod upp för dem, från att försvara någon i en insändare till att betala bussavgift för en okänd yngre person utan pengar.
Under studenttiden i Lund var Kristianstads nation och Snapphanegården vår gemensamma samlingspunkt med kortspel och glada fester och naturligtvis hårda studier, Där påbörjades också de relationer, som med tiden blev äktenskap och, med bridge som förevändning, familjesammankomster var månad livet ut.
Men plötsligt tog bridgespelet slut. Per A Hylta dog i augusti och nu i december även Bengt. De glada stunder, som i sextio år berikat våra liv, är över.
Bengt var verkligen vännernas vän. Han ville tro alla om gott och han var omtänksamheten personifierad. Detta gällde naturligtvis framför allt familjen, men även oss andra. Det kunde gälla att se till ens hus under sommaren, eftersända post, att hålla reda på bridgekassan eller samordna tennisspelet. Han ställde upp.
Bengt var en, ordets bästa bemärkelse, god människa. Hans död är en personlig förlust.
Marianne, Roland och Bodil: vi tänker på er när vi sörjer Bengt.
Astrid och Sten R Lindskog
Carl-Eric och Gunnel Carlsson
Vivi-Ann Hylta
Gå till toppen