Annons

Annons

Annons

Tunna blå linjen

Irya Gmeyner ger musikalisk stämning till ”Tunna blå linjen”

När svenska folket ska följa Malmöpolisernas vardag i SVT-dramaserien ”Tunna blå linjen” är det Irya Gmeyners musik som ljuder i bakgrunden. I vår exploderar hon i skivsläpp: ett soundtrack, två ep:s och ett eget soloalbum om en skilsmässa som lade grunden till all musik.

– Det var som att proppen gick ur och det bara rann ur mig musik, säger Irya Gmeyner.

I ett och ett halvt år har Irya Gmeyner levt med att skapa musik till "Tunna blå linjen" och nya soloplattan "You". Att det krockade med coronapandemin var på ett sätt tur. "Jag har klarat mig bra eftersom jag gjort mycket filmmusik, men jag märker att jag tappar energi av att inte få träffa folk och kramas."

Bild: Lars Brundin

Annons

Under sommaren och hösten 2019 var det nästan svårt som Malmöbo att inte alls stöta på inspelningarna av SVT:s nya tv-drama ”Tunna blå linjen”. Den nya polisserien följer sex Malmöpolisers vardag i allt från rutinärenden till allvarliga brott och nu är det dags för premiär. Men två dagar innan tv-premiären den 17 januari släpps soundtracket ”Thin Blue Line”. Bakom allt står den delvis Lund-Malmö-bosatta musikern och låtskrivaren Irya Gmeyner.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan