Annons

Annons

Minns du?

”Om eleverna fått bestämma hade varje skolmatsal varit en korvkiosk”

Minns du din skolmat – eller har du förträngt den? Oavsett har den varit en stående snackis i generationer. Mästerkocken Paul Svensson, uppvuxen i Mörarp, ser tillbaka på allt från stenhårda biffar till läcker lasagne. Han spår också framtidens menyer och stöper om klassiska rätter.

En elev blir serverad dagens lunch av en av Nicolaiskolans ”mattanter”. Året är 1969. Redan då var klassen på skolmaten ett hett diskussionsämne. Så är det fortfarande även om mycket har hänt sedan dess.

Bild: Ur Helsingborgs muséers samling

Annons

I 1980-talets Mörarp fick Paul Svensson smak för det som skulle hans levebröd. Mamman, såväl som generationen före, lagade mat från grunden med extra twist. Farfar ålafiskarens nystekta fångst serverad med sötsura äpplen, potatis och sky var en av höjdpunkterna.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy