Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bättre villkor ett måste för återstarten

Hur ska kulturlivet komma i gång igen efter coronapandemin? Regeringen har tillsatt en utredning med ett halvår på sig att besvara frågan. Men redan nu har Sveriges kulturarbetare svar – och förhoppningar.

Fritte Fritzson, komiker som även driver ståuppklubben Oslipat, hoppas att regeringen har insett att man måste stötta kulturlivet efter behov. Somliga kanske hjälps bäst av skattelättnader, medan andra bättre hjälps av bidrag. Pressbild.Bild: Niklas Runsten
Utredningen ”Återstart för kulturen – återhämtning och utveckling efter coronapandemin” tillsattes i december och ska påbörjas nu i januari. Särskild utredare är Linda Zachrison, tidigare kulturråd vid Sveriges ambassad i Washington, som i sitt arbete ska bistås av sakkunniga och experter från kultursektorn.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen