Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagen innan julafton försvann allt hopp – nu utvisas de till Vietnam

Dagen innan julafton kom beskedet de fruktat. Verkställighetshindret avslogs och beslutet om att skicka tillbaka Helsingborgssyskonen Quyen, Tram och Vy till Vietnam står fast.
– Innan kändes det i alla fall som att det fanns en liten chans, men nu känns det som att hoppet är ute. Det är jättejobbigt, säger Quyen.

Verkställighetshindret beviljades inte av Migrationsverket. Därmed fortsätter förberedelserna för återvändandet till Vietnam. ”Vi känner ju en trygghet här och känner oss hemma här. Här har vi de som bryr sig om oss och någon jag kan prata med, men där har vi ingenting”, säger Quyen.Bild: Britt-Mari Olsson
I mitten av december skrev HD och Sydsvenskan om systrarna Quyen, Tram och Vy. De kom till Sverige för sex år sedan med sin pappa. Efter två tidsbestämda uppehållstillstånd, fick pappan ett utvisningsbeslut som även omfattade döttrarna. Överklagan avslogs i början av 2019. Då försvann pappan och systrarna har sedan dess bott i ett jourhem. Trots att pappan nu är försvunnen gäller utvisningen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen