Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krislägesavtalet används för första gången i Skåne – på iva och akutvårdsavdelning

Gränsen är nådd. För första gången används nu krislägesavtalet i Skåne, som innebär att vårdpersonal kan få jobba i 12-timmarspass för att klara covid-vården. På iva i Malmö och medicinsk akutvårdsavdelning (mava) i Lund måste den lösningen nu tillämpas.

På iva i Malmö vårdades på måndagen 20 covid-patienter. Där går nu sexton sjuksköterskor och undersköterskor in på krislägesavtal med långa eller täta arbetspass för att säkra vårdplatser.Bild: Hussein El-alawi
Nästa avdelning kan bli iva i Lund.
Intensivvården i hela Skåne har varit under hårt tryck hela jul- och nyårshelgen. Det är anledningen till att krislägesavtalet nu aktiveras för ett antal sjuksköterskor och undersköterskor.
– Iva i Lund har varit mest pressade under en längre tid. Patienter som egentligen hade behövt stanna där ett tag till har fått flyttas till mava, där vårdtyngden blivit högre, säger Malin Fagrell, huvudskyddsombud på Sus för Vårdförbundet.
– Våra medlemmar på mava där har fått ta hand om många fler sjuka.
På akutvårdsavdelningen hamnar patienter som är riktigt dåliga och behöver höga koncentrationer av syrgas, men precis klarar sig utan att läggas i respirator.
I söndags togs det också beslut om att sexton sjuksköterskor och undersköterskor på iva i Malmö ska gå över på krislägesavtalet. Där räknar man med en fortsatt ökning av covid-patienter.
– Vi behöver säkra både de platser vi har, och intensivvård för cancerpatienter. Det ger också möjlighet att eskalera vidare, säger Anders Rehn, verksamhetschef för iva- och operation på Sus.
Iva i Helsingborg och Kristianstad är ännu inte aktuella för krislägesavtal. Iva i Lund ligger en hårsmån bort.
– Men utvecklingen är oväntat stabil just nu så vi väntar med det, säger Anders Rehn.
– Däremot kan vi inte längre förvänta oss att skicka patienter till Halland, Kronoberg och Blekinge, den närmsta tiden eftersom smittrycket är starkt uppgående där också.
Krislägesavtal aktiveras för fyra veckor i taget. Det ger arbetsgivaren mandat att beordra in den kompetens man anser krävs på en avdelning på långa eller täta arbetspass så att veckoarbetstiden blir upp till 48 timmar.
Men på Sus har detta ännu så länge kunnat lösas utan tvång, betonar Vårdförbundets Malin Fagrell.
– Vi har en bra dialog med förvaltningsledningen, vad vi vet hittills så har alla våra medlemmar som aktiverats gått in frivilligt.
Så långt som möjligt så kommer också de enskilda medarbetarna att få välja om de vill jobba ett antal 12-timmarspass, eller sex 8-timmarspass en vecka, och också kunna växla detta under den månad som avtalet gäller.
– Det du ska komma upp i är 192 timmar under en fyraveckorsperiod. Det kan läggas upp lite olika, exempelvis om du har barn varannan vecka, säger Malin Fagrell.
Vårdförbundet är positivt inställd till att krislägesavtal aktiveras, främst därför att det innebär att mycket bättre ersättning för långa arbetsdagar.
– Våra medlemmar har redan arbetat 60-70 timmar i veckan i vissa fall utan avtalet. Så många välkomnar det, säger Malin Fagrell.
– Och det är tydligt sagt från cheferna att dygnsvilan på nio timmar är fredad – då kan man stänga av sin telefon.
Gå till toppen