Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hotade skjuta fotgängare vid Lundagård

”Jag skjuter om du inte ger mig pengar eller smycken”, sa rånaren och riktade ett pistolliknande föremål mot de utsatta. Polisen fick in två liknande larm från Lundagård på måndagskvällen.

Polisen fick två olika larm från Lundagård på måndagskvällen. Nu misstänker man att samma gärningsmän ligger bakom båda händelserna.Bild: Johan Nilsson/TT
Inom loppet av några minuter fick polisen i Lund in två olika larm om rån, samt försök till rån, som verkar ha utförts av samma personer.
Klockan 18.57 kom det första larmet, från Krafts torg bakom Domkyrkan. Där stoppades en man i 20-årsåldern av fyra ungdomar, två killar och två tjejer. De krävde att få hans värdesaker samtidigt som de riktade ett pistolliknande föremål mot honom. Den utsatte lämnade inte ifrån sig något utan lyckades ta sig därifrån och larma polisen.
Några minuter senare, klockan 19.03, kom nästa larm från Tegnérsplatsen intill AF-borgen. Då hade en kvinna i 25-årsåldern och en man i 30-årsåldern stoppats av vad polisen tror är samma sällskap. Dock var de bara tre ungdomar nu.
”Jag skjuter om du inte ger mig pengar eller smycken" sa rånaren och riktade det pistolliknande föremålet mot paret.
Denna gång fullbordades rånet och rånarna fick med sig en kasse med cider som paret lämnade över.
Vad det var för vapen gruppen hotade med är i dagsläget oklart.
– Det är omöjligt att avgöra om det är ett riktigt vapen eller ej. Replikorna är numera väldigt lika riktiga vapen och används relativt ofta. Men det handlar också om hur de uppfattas av de utsatta, säger kommunpolis Joakim Nyberg.
Enligt signalementet var förövarna mellan 15 och 22 år. Den ena kvinnan var maskerad med munskydd av engångsmodell.
– Vi har gott hopp om att finna de skyldiga. Det var tidigt på kvällen och vi kommer nu att titta på kamerabilder från området, säger han.
Gå till toppen