Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Huggsexa om vaccinet – vårdcentralerna fick bara hälften av det man begärt

Skånes vårdcentraler ville ha 12 000 vaccindoser till kommunernas äldsta invånare. Men det fanns bara 5800 doser att fördela i första rundan.
– Det man behövde var betydligt mer än vad vi kunde leverera ut, säger regionens vaccinsamordnare Maria Landgren, som lovar ett mycket större flöde i nästa vecka.

Än så länge rimmar inte tillgången på vaccin med behovet ute i kommunerna. Maria Landgren, en av två vaccinsamordnare i Region Skåne, ber om tålamod. Det är många inblandade och ett komplext arbete. ”Vi gör vårt yttersta och vi sitter inte och håller på någonting”, säger hon.Bild: Johan Nilsson/TT
I Höör stod personalen redo att ge 200 personer första omgången covidvaccin, personal och äldre på kommunens tre särskilda boenden. Men kommunen kammade noll – vaccinationen får skjutas upp till nästa vecka.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen