Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NHL-stjärna i personlig konkurs – kan missa säsongen

För tre år sedan skrev Evander Kane på ett kontrakt värt 406 miljoner kronor. Nu har han ansökt om personlig konkurs. Och det finns en risk att han missar hela NHL-säsongen.

Evander Kane. Arkivbild.Bild: Paul Beaty/AP/TT
Flera amerikanska medier, bland annat The Athletic , har tagit del av Evander Kanes konkursansökan. Den 29-årige forwarden, till vardags i San Jose Sharks, har skulder på 26,8 miljoner dollar (cirka 222 miljoner kronor) och tillgångar som huvudsakligen består av tre fastigheter, på 10,2 miljoner dollar (84,6 miljoner kronor).
I konkurshandlingarna antyds också att Kane kan komma att riva sitt kontrakt och inte spela kommande säsong. Kane är inne på tredje säsongen på ett sju säsonger långt kontrakt värt 49 miljoner dollar (cirka 406 miljoner kronor).
Exakt hur Kane har hamnat i sitsen är oklart, men bland fordringsägarna finns en bank i Florida som förra veckan stämde honom på 8,3 miljoner dollar (cirka 69 miljoner kronor).
The Athletic skriver även att han det senaste året har spelat bort 1,5 miljoner dollar (cirka 12,5 miljoner kronor), och hösten 2019 stämdes han av ett kasino för uteblivna spelskulder. Parterna har dock nått en förlikning.
NHL-säsongen startar natten till torsdag och om Evander Kane är med och spelar för San Jose – där han är lagkamrat med bland annat Erik Karlsson – kan kanadensarens lön komma att gå direkt tillbaka till fordringsägarna.
Förra säsongen gjorde Kane 47 poäng (26+21) på 64 matcher.
Gå till toppen