Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NHL kan förlora 8 miljarder på coronasäsongen

På onsdagen inleds den förkortade NHL-säsongen. Trots att det kommer kosta mer än vad en inställd säsong hade gjort.

NHL-kommissionären Gary Bettman. Arkivbild.Bild: Stephen B. Morton/AP/TT
– Låt mig klargöra en sak: Vi kommer tillbaka och spelar den här säsongen eftersom vi tror att det är viktigt för sporten, säger NHL-kommissionären Gary Bettman.
Han menar att både fans och spelare vill att det ska bli spel och att det kan skänka en känsla av normalitet och innebära ett välkommet tidsfördriv för folk som är isolerade eller har utegångsförbud.
Bettman beräknar att den nordamerikanska hockeyligan och dess klubbar kommer förlora mer än en miljard dollar (cirka åtta miljarder kronor) på att spela säsongen under pågående coronapandemi.
– Det skulle vara billigare för oss att stänga dörrarna och inte spela. Vi kommer förlora mer pengar, på klubbnivå och liganivå, genom att spela än att inte spela, säger han.
Nästan alla klubbar tvingas inleda NHL-säsongen helt utan publik, om än i sina respektive hemmaarenor och inte i de slutspelsbubblor där förra säsongen avslutades. I juli hoppas man att Stanley Cup är färdigspelat, i så fall i tid för att man nästa säsong ska kunna återgå till lite mer normalitet och börja i oktober.
Gå till toppen