Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vad gör jag om mitt covidtest är positivt i Danmark?

Hela veckan erbjuds fria covidsnabbtester till pendlare i Helsingör. Men vad gör en svensk om testet är positivt? ”Den frågan är inte vår”, svarar Helsingörs kommun. ”Den frågan är inte vår”, svarar Sundhetsstyrelsen. ”Jag återkommer”, svarar både företaget som erbjuder testerna och Forseas vd.

På 15 minuter får man svar på om man är covidsmittad eller inte på tre olika gratistestplatser i Danmark. Den som är smittad har själv ansvar att ta sig hem till Sverige på ett smittsäkert sätt.Bild: Johan Nilsson/TT
Under hela veckan får pendlare fria snabbtester vid färjeterminalen i Helsingör. Testet går kvickt och svar kommer med ett sms, som man sedan behöver visa för att bli insläppt i Danmark den kommande arbetsveckan. Det fungerade utmärkt för Ann Canovill från Höganäs. Hon fick ett negativt svar på sitt test på måndagen. Men vad hade hänt om det varit positivt?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen