Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danmark förlänger nedstängning

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) förlänger nedstängningen i tre veckor. Arkivbild.Bild: Francisco Seco/AP/TT
Danmark förlänger sin nedstängning av stora delar av samhället i kampen mot smittspridningen. Föreskrifterna kommer att gälla till och med den 7 februari.
859 smittade personer vårdas för närvarande på sjukhus, meddelar hälsominister Magnus Heunicke (Socialdemokraterne) vid en pressträff på onsdagskvällen.
Enligt gällande regler ska köpcentrum och liknande hålla stängt, liksom restauranger, kaféer och annan service, med undantag för hämtmat. Som flest fem personer får träffas samtidigt och människor uppmanas hålla minst två meters avstånd till varandra.
Grundskolor och universitet får hålla sig till fjärrundervisning.
– Jag anser att en förlängning av restriktionerna är klart nödvändig, inte minst för att försäkra att den brittiska virusmutationen inte sprider sig, säger statsminister Mette Frederiksen (S).
Hittills har det upptäckts 208 fall där människor smittats av den mutationen i Danmark.
Gå till toppen