Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En gripen efter helikopterinsats vid rån i Stadsparken

En 23-årig man greps misstänkt för rån på tisdagskvällen efter en omfattande spaningsinsats. Polisen satte in både helikopter och hundpatruller för att fånga gärningsmännen som misshandlade och rånade ett ungt par i Stadsparken.

Många Lundabor hörde polishelikopterns sökande över centrala Lund.Bild: Patrick Persson
En polishelikopter hovrade på låg höjd över Stadsparken och centrala Lund på tisdagskvällen. Den deltog i jakten efter förövarna av ett rån i södra delen av parken.
Det var vid gatan mellan Stadsparken och Arenaparkeringen som ett par i 25-årsåldern utsattes för rån av tre män, vid 22-tiden på tisdagskvällen. Mannen fick motta både sparkar och slag innan rånarna försvann med hans guldhalsband.
– Vi satte direkt in rätt många resurser, för vi prioriterar detta högt. Det är ett grovt brott. Och integritetskränkande för den drabbade, säger Joakim Nyberg, kommunpolis.
Medan helikoptern hade överblick från luften sökte hundpatruller på marken.
– Helikoptern flög på ganska låg höjd. De har utrustning så att de kan se om någon rör sig i parken. Så sent en tisdagskväll är det inte så många andra i rörelse i parken, säger Joakim Nyberg.
Polisen lyckades dock inte hitta rånarna i parken. Den misstänkte 23-åringen, som uppges ha varit mest drivande vid rånet, greps i norra Lund efter ett tips. Han är nu anhållen för rån. De båda andra misstänkta rånarna är fortfarande på fri fot.
Den rånade mannen uppges ha fått en del skador men klarar sig utan sjukhusvård.
Gå till toppen