Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guldtränaren slutar i Göteborg

Jörgen Ericson, fotbollstränaren som förde Göteborg till SM-guld, slutar efter tre år som huvudtränare. – Jag hade gärna sett att han hade stannat kvar. Han tycker att det räcker, säger klubbens ordförande Peter Bronsman, till Göteborgs-Posten.

Jörgen Ericson, till vänster, lämnar Göteborg FC, men den andre tränaren Mats Gren blir kvar. Arkivbild.Bild: Thomas Johansson/TT
Ericson säger att beslutet har växt fram under den senaste tiden.
– Du laddar så jäkla mycket. Tre år är ganska lång tid. När det väl blev SM-guld blev man helt tom egentligen. Man har satsat så mycket, både på spelidén och resultaten. Det var ett svårt beslut. Man är så inne i det. Jag älskar tjejerna, klubben har varit guld. Jag är så glad och tacksam att ha fått uppleva det här, säger han till GP.
Ericson blir inte sysslolös och han fortsätter inom klubben.
– Jag jobbar med ett framtidsprojekt, en framtidsutveckling av fotbollen. Det är dags att gå vidare mot nya mål.
Den andre huvudtränaren, Mats Gren, är tills vidare ensam ansvarig för laget.
– Jag har ett år kvar på mitt avtal. Jag vet inget annat, säger han till GP.
I julas meddelade klubbstyrelsen att man skulle lägga ner elitverksamheten, men efter några dagar stod det klart att det blir en fortsättning. Men man vill att en elitklubb på herrsidan tar över det damallsvenska laget.
Gå till toppen