Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förre Röglestjärnan tar plats direkt: ”Dröm som går i uppfyllelse”

Forwardstalangen Nils Höglander går direkt in i Vancouvers premiärtrupp och väntas göra NHL-debut i natt.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger 20-åringen.

Nils Höglander har tagit en plats i Vancouvers premiärtrupp i NHL.Bild: Darryl Dyck/AP/TT
Han tar klivet direkt från spel i Rögle in i NHL. Höglander har imponerat stort på Vancouvers korta och intensiva försäsongsläger och i natt, svensk tid, stod det klart att han finns med i den Vancouvertrupp som åker till Edmonton för NHL-premiären i natt.
– Han har sett bra ut och vi ville ge honom chansen direkt, säger tränaren Travis Green till SN650.
Höglander om att slå sig in i NHL direkt:
– Jag är stolt över mig själv. Jag har jobbat hårt för det här och det vore en dröm som går i uppfyllelse om jag får spela mot Edmonton, säger han i en videointervju på klubbens webbplats.
”Det ska bli spännande att få möta de bästa i världen, det är rätt coolt.”
På tisdagens träning spelade han till och med i Vancouvers första powerplayformation tillsammans med bland annat Elias Pettersson. Nu ställs han mot bland andra Connor McDavid, Edmontons storstjärna som av många rankas som världens bäste.
– Det ska bli spännande att få möta de bästa i världen, det är rätt coolt, säger artisten som gjort sig känd bland annat för sina ”Zorromål” både i SHL och fjolårets junior-VM.
Veteranen Loui Eriksson, som sattes upp på waiverslistan av Vancouver, blev inte upplockad av något annat NHL-lag och börjar säsongen i lagets ”taxi squad”, den reservtrupp på 4-6 spelare som lagen har tillgång till som en följd av coronapandemin.
Ytterligare en svensk tar steget direkt från SHL och in i NHL. Örebros landslagsforward Mathias Bromé, 26, har slagit sig in i Detroits premiärlag. Däremot har förre Frölundaprofilen Samuel Fagemo, i höst i Södertälje, skickats ned i farmarlaget av Los Angeles.
NHL startar i natt svensk tid.
Läs också Fransmän, 60-procentig alkohol och Jumbo Joe – NHL tacklar en ovanlig säsong
Gå till toppen