Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kina sätter 28 miljoner invånare i karantän

Ett barn testas för covid-19 i Shijiazhuang i Hebeiprovinsen söder om Peking, där restriktioner nu införs för att stoppa smittan. Arkivbild.Bild: Liang Zidong/AP/TT
Kina rapporterar den största ökningen av nya covidfall på över fem månader – om än från väldigt låga tal. Det senaste dygnet registrerades 115 nya bekräftat smittade i landet, jämfört med endast 55 nya fall dagen innan. Det är den största ökningen sedan den 30 juli.
De flesta av de nya smittade finns i Hebeiprovinsen, som omsluter huvudstaden Peking, men även provinsen Heilongjiang i nordöstra Kina ser en uppgång i antalet fall.
För att stävja smittspridningen har fyra städer, med sammanlagt över 28 miljoner invånare, stängt ner och försatt invånarna i karantän. Det handlar om städerna Shijiazhuang, Xingtai och Langfang i Hebeiprovinsen, samt Suihua i Heilongjiang.
Totalt har Kina rapporterat drygt 87 000 smittade och strax över 4 630 avlidna, sedan coronapandemin startade i Wuhan för drygt ett år sedan.
Gå till toppen