Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lundabor med hemvård vaccineras i nästa vecka

På måndag inleds vaccineringen av Lundabor med hemvård och hemsjukvård. Vaccinationerna beräknas pågå i fyra veckor.

Den första dosen vaccin mot covid-19 har getts till de brukare och personal på särskilda boenden som önskat ha den. En andra dos ska ges inom ett par veckor.
I nästa vecka kommer turen till brukare av hemvård och hemsjukvård.
– Vi påbörjar vaccinationerna av 800 personer som har hemtjänst och hemsjukvård på måndag. Även hushållskontakter, det vill säga vuxna som lever tillsammans med någon som har hemtjänst och är i behov av hemsjukvård kommer då att vaccineras, säger Anna Borgius, vård- och omsorgsdirektör i Lunds kommun.
Vaccinationsarbetet är uppdelat utifrån kommunens 21 hemtjänstområden. En vårdcentralsläkare och en sjuksköterska från kommunen kommer att köra runt i sitt distrikt utifrån en särskild slinga.
– Samtliga vårdcentraler är involverade i arbetet, säger Anna Borgius som beräknar att det kommer att ta fyra veckor innan alla har vaccinerats med den första dosen.
Vaccinering av personal inom hemtjänsten har redan påbörjats, anställda vid ett av Lunds hemtjänstområden har fått sin första dos vaccin.
– Personalvaccinationerna fortsätter i nästa vecka, säger Anna Borgius.
Gå till toppen