Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minkkaos kan rädda ex-minister från riksrätt

Den danska S-regeringen kan avgöra om den tidigare borgerliga invandringsministern Inger Støjberg, Venstre, ska ställas inför riksrätt. Insatsen är dock hög. – Vågar Socialdemokratiet säga ja med fara för att själva hamna inför riksrätt för minkfrågan? säger statsvetarprofessorn Kasper Møller Hansen.

Danmarks tidigare invandrings- och integrationsminister Inger Støjberg riskerar att ställas inför riksrätt. I slutet av 2020 tvingades hon bort som vice ordförande för borgerliga Venstre av nuvarande partiledaren Jakob Ellemann-Jensen, som syns här till höger. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Den tidigare danska invandrings- och integrationsministern Inger Støjberg, Venstre, hotas av att ställas inför riksrätt för hennes olagliga instruktion i februari 2016 om att skilja asylsökande par åt där ena parten var minderårig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen