Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nattsudd i Bryssel? Kanske i mars

Stortorget – Grand Place – i Bryssel, där utegångsförbud efter klockan 22 råder sedan slutet av oktober. Arkivbild.Bild: Francisco Seco/AP/TT
Belgien förlänger sina nedstängningsåtgärder på grund av coronapandemin till åtminstone den 1 mars.
Därmed gäller bland annat fortsatt stängt på landets alla barer, caféer och restauranger, bortsett från avhämtning av mat. Dessutom råder utegångsförbud efter klockan 22 i Vallonien och huvudstaden Bryssel och efter midnatt i Flandern.
Landets skolor har dock öppet som vanligt för åldrarna upp till 14 år, medan de äldre eleverna går varannan dag eller varannan vecka.
Belgien har ett av världens högsta dödstal per capita i covid-19, med på onsdagen 20 122 döda på 11 miljoner invånare. För närvarande ligger ändå siffrorna för antalet nya sjukdomsfall på relativt låga 220 fall per 100 000 invånare under de senaste två veckorna. Just nu får 378 belgare intensivvård för covid-19, jämfört med nästan 2 000 då läget var som mest ansträngt i november.
Gå till toppen