Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stöldräd mot BMW-bilar i Lund – sju bilar länsades på en natt

Bilrattar och instrumentpaneler stals ur sju bilar parkerade i olika delar av Lund natten till tisdagen.
– Tjuvarna är snabba och skickliga på att demontera. Om man ser någon misstänkt på natten så vill vi att man ringer oss direkt, säger Joakim Nyberg, kommunpolis i Lund.

Flera Lundabor vaknade till en rattlös bil i tisdags. Arkivbild.Bild: Izabelle Nordfjell/TT
Ett krossat bilfönster, några snabba rörelser och sen kör tjuvarna vidare till nästa adress.
Stöldräderna mot parkerade bilar är ett återkommande problem i Skåne. Natten mellan måndag och tisdag drabbades Lund hårt. Under några nattimmar stals rattar och instrumentpaneler ur sju olika bilar, i olika delar av Lund. Det gemensamma för dem var att alla bilar var av märket BMW och att de stod parkerade utanför bilägarens bostad, ofta på uppfarten till huset.
– Det är svårt att skydda sig mot den här typen av brott. Ett tips kan vara att sätta upp rörelselampor så att de inte kan arbeta i skydd av mörkret, säger Joakim Nyberg.
Bilarna stod parkerade på Vegagatan, Sankt Jörgens gata, Källarkroken i Lund, Ljungvägen i Dalby, Femmötesvägen och vid två adresser på Ekvägen i Södra Sandby.
Förutom att bilägarna blir utan bil under en period så kostar stölderna försäkringsbolagen stora pengar förklarar Joakim Nyberg.
– Det är ett bekymmer med bildelsstölder. Ofta åker delarna utomlands så vi jobbar ihop med gränspolisen och tullen för att få stopp på detta. Men vi har väldigt få tips. Om man ser någon misstänkt bil eller person på gatan på natten så tveka inte : ring oss direkt så kanske vi kan ta dem på bar gärning, säger han.
Gå till toppen