Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två nya hemmaodlingar av cannabis upptäckta på Kirseberg

Vid en kontroll i en källare på Kirseberg under tisdagen upptäckte polisen en odling av cannabis. Spåren ledde till en lägenhet – där ytterligare en hemmaplantering påträffades. Fyra personer sitter nu anhållna för grovt narkotikabrott.

Cannabisplantor – dock inte samma som vid tisdagens fynd på Kirseberg.Bild: Lars Brundin
Det var fokuspoliser som gjorde fyndet under tisdagskvällen efter att ha känt en doft av cannabis i den aktuella källaren, enligt polisens PM från insatsen.
– Det leder till husrannsakan i en bostad där ytterligare en odling påträffas, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.
De frihetsberövade är tre män, 28, 32 och 56 år gamla – samt en 25-årig kvinna.
Kammaråklagare Lars Morand har fram till lördag på sig att begära dem häktade, eller försätta dem på fri fot.
Det är inte första gången som en större hemmaodling påträffas på Kirseberg. Häromveckan åtalades en företagare för att ha haft en större odling i källaren på ett företagshotell i området.
En fastighetsskötare upptäckte verksamheten av en slump. I lokalen påträffades nio tält – fyllda med 87 plantor.
I tälten fanns fläktar, lampor och annan utrustning som är bruklig vid dylik planteringsverksamhet. Tre kilo cannabis säkrades – men odlingen hade potential att nå 16 kilo, enligt utredningen.
Gå till toppen