Annons

Annons

Coronapandemin

USA-resenärer måste visa negativt covidtest

Från den 26 januari måste flygresenärer som ska till USA visa upp ett negativt covid-19-test. Samtidigt fortsätter pandemin att rasa i USA med en allt högre intensitet. Antalet avlidna med sjukdomen per dygn i landet har stigit till rekordnivåer på långt över 4 000.

Resenärer väntar på att få checka in på LaGuardia-flygplatsen i Queens, New York. Från den 26 januari måste resenärer till USA ha testat negativt för covid-19 före avresa. Arkivbild.

Bild: John Minchillo/AP/TT

Annons

Resenärer som flyger till USA från och med den 26 januari måste ta ett negativt covidtest högst tre dagar innan avresa, såvida man inte har papper på att man har tillfrisknat från covid-19, meddelar landets smittskyddsmyndighet CDC.

Kravet gäller alla som ska vistas i USA och som är äldre än två år, inklusive medborgare i landet. Resenärer som endast byter flyg i USA för vidare resa omfattas inte, dessutom kommer CDC att överväga att göra undantag för flygbolag som flyger till länder där testkapaciteten är mycket liten, eller obefintlig. Det handlar bland annat om vissa områden i Karibien.

De nya reglerna är en utvidgning av testkravet som infördes den 28 december, då ett negativt covidtest blev ett måste för alla resenärer som reser till USA från Storbritannien.

Grannlandet Kanada införde liknande regler för internationella resenärer från och med den 7 januari.

Annons

Beskedet om testkravet kommer samtidigt som antalet avlidna i USA återigen når en toppnotering. På tisdagen rapporterades 4 470 nya dödsfall till följd av covid-19, enligt Johns Hopkins-universitetet.

Annons

Det betyder att över 380 000 människor som smittats av covid har mist sina liv i USA, där 22,8 miljoner invånare har testat positivt för viruset.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy