Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Biden önskar snabbt agerande av senaten

USA:s tillträdande president Joe Biden vill inte att riksrättsåtalet mot Trump ska hindra hans egna politiska arbete. Arkivbild.Bild: Susan Walsh/AP/TT
USA:s tillträdande president Joe Biden kommenterar för första gången riksrättsåtalet mot Donald Trump. Biden vill inte att åtalet tar fokus från senatens arbete med hans egna politiska dagordning.
”Jag hoppas att senatens ledare kan hitta ett sätt att hantera sina konstitutionella förpliktelser gällande riksrätten och samtidigt arbeta med andra brådskande ärenden”, skriver Biden i ett uttalande.
Bråda dagar väntar för USA:s senat när kammaren återsamlas den 19 januari, dagen före Joe Bidens presidentinstallation. Ledamöterna i senaten måste godkänna Joe Bidens ministrar, samtidigt som kammaren agerar domstol i riksrättsåtalet mot president Donald Trump.
Biden påpekar att USA är hårt drabbat av coronapandemin och en sargad ekonomi och att senaten snabbt måste godkänna hans regering, så att den kan började arbeta så snart som möjligt när den nya mandatperioden börjar den 20 januari.
Gå till toppen