Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppgång på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen strävade uppåt under torsdagen, i linje med ledande Europabörser. OMXS-index hade vid stängning gått upp 0,6 procent.

Stockholmsbörsen steg på torsdagen. Arkivbild.Bild: Erik Simander / TT
Storbankerna och klädkedjan H&M tillhörde dragloken bland de mest omsatta aktierna i Stockholmsbörsens OMXS30-index.
H&M:s aktie steg 2,2 procent, Handelsbanken och Swedbank gick upp 2,0 respektive 2,2 procent.
MTG-aktien ökade 3,3 procent sedan gaming- och e-sportbolaget presenterat en kraftig vinstökning för fjolårets fjärde kvartal inför en extra stämma om en företrädesemission.
Ericsson får ett 5G-kontrakt med T-Mobile i USA, aktien steg 0,5 procent. Mest nedåt bland tungviktarna drog dock låskoncernen Assa Abloy, Aktien tappade 1,7 procent sedan bolaget meddelat att man sålt sin italienska verksamhet i Gardesa inom dörrar för bostadsmarknaden och även är i slutfasen att sälja verksamheten inom fönsterluckor.
Alfa Laval förvärvar 20 procent av AMI Global, specialiserat på 5G-lösningar för roterande utrustning. Aktien steg 1,1 procent.
Oväntat många nyinskrivna arbetslösa i USA förra veckan räckte inte för att vända börsuppgången.
Stämningen stärktes på torsdagen även av att Kina och Tyskland redovisat oväntat starka handels- respektive BNP-siffror.
De ledande Europabörserna gick upp. FTSE100-index i London steg 0,8 procent, DAX-index i Frankfurt lyfte 0,4 procent och CAC40-index i Paris ökade 0,3 procent.
Gå till toppen