Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Conte pressad att rädda sin regering

Italiens regering riskerar att rasa samman sedan ett av dess mindre partier dragit sig ur och tagit med sig mattan den stod på. För premiärminister Giuseppe Conte återstår få alternativ.

Italiens premiärminister Giuseppe Conte står inför ännu en regeringskris. Här uppvaktas han av ett medieuppbåd på väg in i regeringskansliet i Palazzo Chigi i Rom på onsdagen.Bild: Andrew Medichini/AP/TT
Den mitten-vänster-orienterade kompromisskoalitionen har inte längre majoritet i deputeradekammaren eller senaten, sedan partiet Levande Italien hoppat av. Levande Italien leds av den tidigare premiärministern Matteo Renzi, som länge kritiserat premiärminister Conte för dennes hantering av coronapandemin och nu senast för hur pengarna från EU:s särskilda virusfond ska spenderas.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen