Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt distansundervisning på Malmö universitet under våren

Den höga smittspridningen i Skåne gör att verksamheten vid Malmö universitet fortsätter att bedrivas digitalt, enligt ett nytt rektorsbeslut. Beslutet gäller fram till den 28 mars.

Malmö universitet har sedan den 18 mars förra året huvudsakligen haft digital undervisning och examination. Undantag görs för moment som kräver fysisk närvaro för att säkerställa kvaliteten i utbildningen.
– Främst har det att göra med moment där man måste ha praktisk undervisning, säger Jessica Bloem, kommunikatör på Malmö universitet, och tar sjuksköterskeutbildningen och tandläkarutbildningen som exempel.
Tidigare hade också universitet några enstaka moment för andra studenter inplanerade, men dessa har ställts in på grund av smittspridningen. Det nya beslutet om distansundervisning och hemarbete för universitets personal gäller till och med den 28 mars.
”Tyvärr gör smittspridningen, framförallt i Skåne, att det är nödvändigt att fortsätta med de åtgärder som krävs för att hålla smittan nere. Vi följer utvecklingen noga och ser fram emot ett läge där vi återigen kan börja öppna upp vårt universitet, både för studenter och medarbetare” säger Kerstin Tham, rektor vid Malmö universitet, i ett pressmeddelande.
Orkanenbiblioteket håller fortsatt öppet för allmänheten, men med begränsade öppettider.
Gå till toppen