Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hammarby snart tillbaka på hemmais

I nästa vecka får Hammarbys elitserielag i bandy spela på sin hemmaarena igen. Stockholms stad har beslutat att åter spola till is på Zinkensdamms IP. ”Sportsligt betyder det jättemycket, det är vårt hem”, säger Stefan Magnusson på Hammarbys kansli, till Dagens Nyheter.

Strax före jul stängdes Zinkensdamms IP av. Nu spolas åter is på arenan för Hammarbys bandylag.Bild: Jessica Gow
Före jul smälte Stockholms stad ner alla isarenor för att sätta stopp för risken för coronasmittspridning. Det innebar att Hammarbys elitserielag i bandy fick flytta från hemmaisen på Zinkensdamm till innearenan på Gubbängen. Ett beslut som drabbade Hammarby hårt.
– Sedan vi flyttade till Gubbängen har vi inte tagit en enda poäng. Vi tappar hemmaplansfördelen som vi har, det är ”Zinken” som är vårt hem, säger Magnusson.
Skälet till att det nu blir is på Zinkensdamm är att det blev för trångt i Gubbängshallen där även AIK och Tellus spelar sina elitseriematcher.
Första matchen på hemmaarenan blir sannolikt mot Västerås på onsdag.
Gå till toppen