Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt stora trafikproblem

Det har under natten varit fortsatta problem i trafiken på flera håll i landet. Ett antal olyckor har rapporterats, främst om lastbilar som har haft problem i halkan och snöfallet.

Polis och bärgare på plats där bussar blåst i diket på riksväg 118 vid Torsebo utanför Kristianstad i nordöstra Skåne i det ymniga snöfallet och hårda vinden på onsdagskvällen.Bild: Johan Nilsson/TT
Längs E4, från Nyköping i norr till Jönköping i söder, inträffade runt midnatt ett antal olyckor, där såväl personbilar som lastbilar kört av vägen eller fått andra problem.
På två ställen blev det tidvis stopp på E4. Vid Stavsjö, norr om Norrköping, inträffade två olyckor på en kort sträcka, och orsakade längre köer. Först voltade en personbil vid halv elva-tiden och tio minuter senare kom nästa larm, inom synhåll från den olyckan.
– Två lastbilar fick sladd, de åkte inte av vägen men blockerade delar av körfältet, säger Camilla Larsson, vakthavande befäl vid polisen.
Enligt Norrköpings Tidningar stod mellan 40 och 50 lastbilar i kö vid platsen under tidig natt.
Stopp var det även söder om Gränna, efter en olycka med en lastbil strax före klockan 01. Där uppger trafikverket att trafiken leds om och att E4 beräknas öppna under tidig morgon.
Inga allvarliga personskador har rapporterats från olyckorna. Trafikverket varnar under natten för fortsatt svårt väglag med lössnö och moddig vägbana i stora delar av Östergötland och norra Småland.
Även i Skåne fortsatte problemen. Väglaget runt Hässleholm och Kristianstad var under onsdagen mycket besvärligt och fortsatte vara så under natten.
Trafikverket uppger på sin hemsida att de arbetar med halkbekämpning och plogning. Polis fanns då fortsatt kvar på flera olycksdrabbade platser.
– Vi är kvar och samarbetar med Trafikverket. Det har inte varit några nya allvarligare olyckor, men det ska vara ett 50-tal lastbilar som har haft svårt att ta sig därifrån, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region syd klockan 04.
Ett antal vägar i området, och ner till Ystad, är avstängda och beräknas vara så fram till morgonen.
Starka vindar i Öresund gjorde att vindkänsliga fordon avråddes från att köra över Öresundsbron under natten, en rekommendation som senare togs bort.
Varningar för halt och besvärligt väglag gäller över en stor del av landet, från Gotland till Västerbotten.
I Västernorrlands län var vid 04-tiden fortfarande omkring 1 000 hushåll utan ström.
Gå till toppen