Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är knäckfrågorna när MP väljer språkrör

Det stundande språkrörsvalet har höjt energinivån i Miljöpartiet. Medlemmarna hoppas att utnämnandet av en ny kvinnlig ledare markerar slutet på en lång uppförsbacke. Men valet, där fyra kandidater konkurrerar, blottar också en intern konflikt inför valrörelsen 2022. Ett läger vill lyfta fram partiets politik för minskade klyftor. Andra anser att klimat- och miljöfrågorna måste synas ännu mer.

Nuvarande partisekreteraren Märta Stenevi vid pressträffen 26 november då Miljöpartiets valberedning presenterade henne som kandidat till nytt språkrör.Bild: Henrik Montgomery/TT
Den 31 januari samlas Miljöpartiet till digital extrakongress för att utse efterträdaren till Isabella Lövin. Det nya kvinnliga språkröret blir, tillsammans med språkrörspartnern Per Bolund, frontfigur i nästa valrörelse. I partiet finns en stark förhoppning om att ledarvalet blir ett positivt avstamp efter en rad år präglade av motvind.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen