Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunds robotbyråkrater har hanterat 70 700 ärenden och sparat 7 390 arbetstimmar

Lunds kommunala robotbyråkrater klagar aldrig. Ändå arbetar de med själsdödande arbetsuppgifter. Hittills har de digitala byråkraterna hanterat 70 700 ärenden och sparat in 7 390 arbetstimmar.
– Vi har plockat bort 1,5 miljoner manuella arbetsmoment, säger Josefina Sanchez Eliasson, tillförordnad digitaliseringschef i Lunds kommun.

Robotfabriken har hanterat 70 700 ärenden och sparat in 7 390 arbetstimmar. ”Den frigjorda tiden kan användas till mer kvalitativa arbetsuppgifter och till mer värdeskapande aktiviteter som personkontakt och personlig service”, säger Josefina Sanchez Eliasson, tillförordnad digitaliseringschef i Lunds kommun.Bild: Ingemar D Kristiansen
Den kallas för robotfabriken, avdelningen i Lunds kommun där teamet undersöker hur tråkiga och upprepande arbetsuppgifter kan automatiseras. Projektet startade för två år sedan med målet att automatisera manuella processer i så stor utsträckning som möjligt i kommunens elva förvaltningar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen