Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stadigt högt på iva i Skåne – men färre på vårdavdelning

Inlagda på iva ligger fortfarande högt i Skåne: 63 patienter på måndagen. Det är i nivå med förra veckan, vilket redan då var en extremt ansträngd situation.
Kurvorna för iva-vårdade och covid-patienter på vårdavdelning ser olika ut. Antalet inlagda på vårdavdelningen fortsätter att sjunka och är nu 423. Det är 19 färre än i fredags.
Som allra mest, 7 januari, låg 568 covid-patienter på vårdavdelning i Skåne. Och för precis en vecka sedan var antalet 509.
Under vinterns andra våldsamma coronavåg i Skåne har fler patienter sökt vård tidigare i sjukdomsförloppet, i vissa fall försämras de ytterligare efter en tid på vårdavdelning eller så kallad intermediäravdelning och måste flyttas till iva.
Den snabba minskningen av covid-patienter på vårdavdelningarna har gett hopp om att belastningen på iva ska sjunka i denna vecka – men för måndagen slog det inte in.
Texten är tillfogad en korrigering: Region Skåne angav först ett annat, högre, antal patienter på iva. Detta ändrades sedan till 63.
Gå till toppen