Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Över hundra barn riskerar hälsan i Kinesiska muren

Över hundra barn som bor i Kinesiska muren på Rosengård utsätts för ”stora hälsorisker”: Många lägenheter saknar värme och det är stora problem med fukt och mögel. Nu har kommunen gjort en orosanmälan gällande alla barn i huset.
– Mina barn är väldigt rädda, berättar en pappa för Sydsvenskan.

Socialtjänsten håller på att kontakta alla barnfamiljer i Kinesiska muren efter att miljöförvaltningen har larmat om ”säkerhetsproblem” och ”stora hälsorisker” för dem som bor i huset.Bild: Hussein El-alawi
De familjer som bor i huset Kinesiska muren i Malmö har flera gånger slagit larm – till Sydsvenskan och till polisen, miljöförvaltningen och massor av andra myndigheter. Många av dem som bor i niovåningshuset har inte haft någon fungerande värme eller ventilation på flera år. Många hissar fungerar inte, det blir ständigt strömavbrott i huset. Det är smutsigt och fullt med råttor. Fönsterrutor är krossade och entrédörrarna är trasiga, vilket gör att vem som helst kan ta sig in i huset.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen